The Akisni story

‘Akisni’ is Lakota voor ‘Healed from all anger‘ of in het Nederlands ‘Genezen van het kwaad’. Onze naam is niet toevallig gekozen. Wij helpen paard en ruiter hun band te verbeteren of (terug) op te bouwen. Het paard is erg gevoelig voor de emoties van de mens. Wij als mens moeten hier rekening mee leren houden als we op een goede manier willen samenwerken met het paard.

Bij ons op de Akisni Ranch doen wij al het mogelijke voor het welzijn van het paard.Al van jongs af aan zijn paarden een deel van mijn leven en ik vind het erg belangrijk dat het paard de mens als partner kan ervaren, zodat het paard de ruiter als leider gaat beschouwen.Ik ga steeds op zoek naar een manier van samenwerken die zowel voor de ruiter als voor het paard aangenaam is.

Wij als mens zijn verantwoordelijk voor onze viervoeter en het is onze taak om samen met het paard de weg naar stabiliteit te bewandelen.
Het paard zelf leren denken is een deel van het proces.

Op onze ranch hebben we de mogelijkheid om de paarden op stal te verzorgen maar we hebben ook weides waar ze kunnen genieten van vers gras en de natuur.

 

Het gaat niet om perfectie, enkel om de connectie.