Me Myself and I

Mijn naam is Vicky en mijn passie voor paarden begon al in mijn vroege jeugd. Vanaf mijn 6 jaar begon ik paard te rijden, op een manege.

Tijdens groepslessen miste ik vaak uitdaging. Voor het begin van de les vroeg ik of er paarden waren die kinderen liever niet reden omdat ze moeilijker waren. Het gaf me voldoening om met deze paarden te werken. Zonder enige voorkennis gaf ik deze paarden een kans. Het resultaat was opmerkelijk, keer op keer.

Pas op mijn 21 jaar kreeg ik van mijn grootvader mijn eerste eigen paard. Diablo veranderde mijn leven. Hij was 1,5 jaar en ik wilde hem zelf beleren. Ik nam lessen natural horsemanship en leerde hem alles wat ik kon vanaf de grond. Wanneer hij klaar was om onder het zadel te komen leek het alsof hij nooit anders had gekend. Hij was goed voorbereid.

Ons verhaal in de wedstrijd wereld begon niet lang daarna. Er werd een wedstrijd Extreme Cowboy Race georganiseerd bij ons op de ranch. We deden mee om te kijken of we goed bezig waren. Die dag voelde ik hoe gemotiveerd hij was tijdens het hele parcours en was het voor mij duidelijk dat hij die sport geweldig vond!

Vanaf toen deden we alle wedstrijden Extreme mee. Zo werden we in 2013 Belgisch kampioen en in 2016 reserve Europees kampioen.

Tot op de dag van vandaag blijven we werken aan een verbetering van onze connectie door het volgen van opleidingen in Horsemans Paradise waar zowel praktische kennis als theoretische kennis aan bod komen. Mijn grootste kennis is afkomstig van horsemen zoals Buck Brannaman, Ray Hunt en Marius Schneider.

The horse knows…

He knows when you know…

He also knows when you don’t know…- Ray Hunt